Havets guld, konungen i vattnet!


Havets guld, konungen i vattnet! Kärt barn har många namn sägs det och hummern är verkligen värd all den berömmelse den kan få. I Sverige har vi speciella regler när det gäller hummerfiske, det är därför vi har hummerpremiär.

Dagen infaller alltid första måndagen efter den 20:e september kl 07.00, från detta datum fram till sista december är det tillåtet att fiska hummer

En hummer måste inneha minimått på 9 cm, mätt från ögonhålan till huvudsköldens bakkant. Så säsongen för svensk hummer är kort, men ack så uppskattad!

Ger vi den dock alltid rättvisa när vi den tillagar? Hur många andra sätt har vi tillagat hummer på förutom att gratinerat den på nyårsafton eller bara ätit den som den är?

Vi vill tipsa om några av våra favoritrecept, vi bara älskar Loobster roll gjort i ett grillat briochbröd. Eller en krämig pasta på vår egen hummerfond, grädde och vitt vin. Bryn lök, vitlök, och lite chili. Tillsätt all vätska och låt det koka till en krämig sås. Toppa med hummer, citron och persilja.

Följ oss i sociala medier!