Musslor kan nog användas i all matlagning.


Många vittnar om att de är lite rädda för att tillaga musslor. Trots att det kan vara det absolut lättaste om man bara vet hur man gör. Det som skapar rädslan är nog mest okunskapen om hur man ser att dom lever. Man kan inte äta en mussla som är död vid tillagning.

Lättaste sättet att avgöra om musslan lever, är skalet slutet så lever musslan. Är en mussla öppen så knackar man den lite i bordet, sluter den sig så lever den. Skulle det vara så att den inte sluter sig så ska den kastas. Tvätta av musslorna innan tillagning.

Moule frites


Musslor kan nog användas i all matlagning. Pasta, soppa, på pizza eller varför inte den populära Moules Frites med vår fantastiska tryffelaioli.

Tvätta musslorna. Släng döda och trasiga.
Fräs schalottenlök och vitlök i en kastrull, man kan även tillsätta lite chili om man önskar.
Lägg i musslorna, häll på 3 dl vin och koka under lock tills musslorna öppnat sig.
Slå på ca 5 dl grädde, persilja och dill. Låt koka i några minuter och tärna i tomater.

Servera detta med egengjorda pommes och vår utsökta Aioli, eller varför inte vår magiska tryffelaioli.

Följ oss i sociala medier!