Ostron är en underbar och lyxig delikatess!


Ostron är en underbar och lyxig delikatess som oftast avnjuts i sin råa form med lite citron. Det finns även några guldkorn som kan höja smakerna. Vi delar gärna med oss av våra favoriter. 

De kan vara lite knepiga att öppna i början men med rätt redskap och lite finess så kan alla lyckas. ”Övning ger färdighet”, brukar det ju heta.

Champagnevinägrett


Vi får ofta frågan hur vi rekommenderar att servera våra ostron och med vilka tillbehör? Svaret är med en champagnevinägrett. Så enkelt och så fantastiskt!

Blanda lika delar av lika delar:

  • Champagnevinäger
  • Hackad scharlottenlök
  • Persilja
  • Ha i svartpeppar och socker efter smak. 

Avnjut dessa med ett bubbligt glas champagne i goda vänners lag. 

Grillade ostron


Eller vad vore inte trevligare när man står runt grillen och väntar på att den ska få sin perfekta glöd, att grilla några ostron.

Blanda ihop:

  • Smör
  • Vitlök
  • Parmesan
  • Persilja
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Tabascco

Öppna ostronen och placera dem i en form, gärna på grovsalt, klicka i lite smör och grilla dem i ca 5 minuter tills det börjar bubbla lite i kanten.

Servera med ett glas bubbel och citronklyftor. Glöm inte att lämna några råa. 

Följ oss i sociala medier!