Skaldjursfond

Den mest magiska "svinnsmarta" produkten!


Här finns nog inga begränsningar förutom fantasin. Soppa, gratänger eller varför inte en pasta som fungerar precis lika bra en stressig vardag som till middagsbjudningen. Här kommer några recept som brukar vara uppskattade.

Fiskgratäng


Ingredienser:

  • 1 puck Marcuskräftans fond
  • Fisk efter smak och tillfälle tex lax, torsk, rödtunga.
  • Egensaltade räkor
  • Grädde
  • Vitt vin (valfritt)
  • Smör
  • Mjöl

En festlig fiskgratäng med både lax och torsk under ett täcke av hummersås. Eller varför inte rullader av rödtungefiléer för att få en lyxigare variant. All denna fisk kan ni givetvis beställa hos oss.

Toppa med våra egensaltade räkor och dill vid servering.

Smält smör i en kastrull, häll i mjöl och rör runt.

Häll på 2 dl fond, 1 dl vitt vin och 5 dl grädde. Låt koka ihop under några minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Lägg fisken i en ugnsform och häll på såsen. Om man vill så kan man strö över lite ost.

Gratinera i ugnen på 200 grader tills fisken är färdig, ca 30 minuter.

Toppa med våra egensaltade räkor och dill precis innan servering.

Servera med ris, pressad potatis eller varför inte spritsa duchess i formen innan ni kör in den i ugnen?!

Hummersoppa


Ingredienser:

  • 1 burk Marcuskräftan fond
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • Smaka av med salt och peppar.

"Den lyxigaste hummersoppan jag har smakat", den sponatna kommentaren kom från en anseende kock som blev bjuden på en soppa tillagad på vår egen fond. Denna fond ger soppan en resturangkänsla som kan få till och med de mest kräsna gästerna att tappa hakan.

Den är så enkel att göra och trots det så är den så magiskt god.

Blanda allt i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Vi brukar rekommendera att toppa soppan och här är det bara fantasin som sätter stopp. Olika varor passar till olika tillfällen.

Till vardags, tillsätt laxfilé och torsk för att få en matigare variant.

För stunderna man vill ha det lilla extra, variera mellan havskräftor, halstrade pilgrimsmusslor eller hummer, ostchips och grissini. Allt detta hittar ni på så klart på skaldjursfabriken.

Skaldjurspasta


Ingredienser:

  • Marcuskräftans fond
  • Grädde
  • Schalottenlök
  • Vitlök
  • Chili
  • Smaka av med salt och cayennepeppar

En snabblagad vardagspasta, eller varför inte bjuda in familj och vänner på en härlig skaldjurspasta? Här kommer ett recept på en ljuvlig pasta som går att variera i oändlighet.

Bryn schalottenlök, tillsätt vitlöken när schalottenlök börjar bli blank. 

Häll på fond och grädde, låt det koka ihop till en krämig konsistens.

Här kan man variera med skaldjur efter smak och säsong. 

En återkommande favorit hos oss är med havskräftor, råräkor och musslor.  

Toppa med parmesan, riven citronzest och dill.

Följ oss i sociala medier!