Kära kunder, leverantörer och samarbetspartners


Under natten till onsdagen den 19 oktober så drabbades vår butik i Linköping utav en omfattande vattenskada. Vi har nu gjort bedömningen att vi inte kommer kunna återöppna butiken inom de närmaste veckorna. Butiken kommer tyvärr att behövas hållas stängd fram till och med den 16 december.

Vi på Marcuskräftan har nu tagit beslutet att mobilisera vårt team av hantverkare och leverantörer för att skapa Linköpings nya och modernaste fisk och skaldjurbutik. Vi kommer under denna period göra en helrenovering utav lokalen och bygga en helt ny butik för en fantastik kundupplevelse utöver det vanliga. Vi kommer göra plats för Linköpings bredaste skaldjursortiment, en välkomponerad fiskavdelning, renommerade delikatesser med mera. Denna renovering kommer göra plats för en helt ny 5 meters fisk och skaldjursdisk, en helt ny frysavdelning för våra frusna produkter och en ny produktions del om 50 kvadratmeter, vi kommer även göra plats för en personaldel och kontor i samma lokal.

Boka redan nu in datumet 16 december!

En vecka innan jul beräknar vi slå upp portarna till Marcuskräftans nya butik, disken kommer laddas med jul och nyårs delikatesser från hav och sjö. Givetvis kommer vi fira detta hela öppningshelgen med härliga events och sprängfyllda diskar.

Vi hoppas att ni vill komma och fira med oss!

Självklart finns möjlighet att handla av oss under renoveringsperioden!

För den som inte vill åka till väderstad under renoveringsperioden kommer vi erbjuda utlämning och hemkörning av förbeställningar i Linköping.

  • Utlämning vid butiken i Linköping Tisdag – Lördag mellan 10:00-12:00
  • Utkörning Torsdag, Fredag och Lördag mellan 12:00 – 15:00

Önskar ni förbeställa gör ni det enklast här på https://shop.marcuskraftan.se/ och klickar i linköpingsbutiken. Meddela gärna i övrigt rutan i varukorgen om ni hämtar vid butiken eller om ni önskar få det utkört. Önskar ni beställa något från vårt sortiment som ännu inte finns tillgängligt på hemsidan går det bra att ringa oss på 0142-70 000.

Väderstad är öppet!

Vår delikatessbutik i Väderstad håller givetvis fortfarande portarna öppna med sprängfyllda diskar av läckerheter från hav och sjö. Här behöver du inte lägga en förbeställning om du önskar handla spontant. Varmt välkommen till Östergötlands hjärta!

Öppettider i Väderstad:
  • Tisdag – fredag: 10.00-18.00
  • Lördag: 10.00-17.00

Avslutningsvis

Vi vill även passa på att tacka alla er kunder, leverantörer och samarbetspartners för era fina ord och ert stöd i detta missöde. Det stärker oss mycket i organisationen att veta att ni tänker på oss och det ska bli så roligt att ta med er på denna spännande resa!

Vänliga hälsningar, Team Marcuskräftan

Marcuskräftan stärker sin position i Östergötland – förvärvar Allfisk Eden AB Linköping


Marcuskräftan AB i Väderstad förvärvar Allfisk Eden AB och blir därmed en aktör som kan erbjuda ett än mer komplett utbud, bredare inköpskanaler och effektivare leveranser. Genom detta förvärv hoppas vi på MarcusKräftan att stärka vår position i Östergötland och använda Allfisks breda kunskap och historia för att stärka vår position som leverantör av förstklassiga skaldjur och färsk fisk i Östergötland.

Marcuskräftan förvärvar Allfisk resulterar i att organisationen och kunskapen växer. Vi går ifrån tre till sju anställda, plus fem stycken säsongsanställda. Allfisk kommer genom detta förvärv bli en del av Marcuskräftans organisation, butiken i Linköping kommer bli en del av Marcuskräftan och dess sortiment men även bibehålla en stor del av deras eget sortiment. Detta är en affär vald med stor omsorg och det är två välskötta bolag som slås samman.


"Allfisks personal innehar en bred kunskap och kompetensnivå kring produkterna från hav och sjö och det ska bli en fantastiskt rolig resa att integrera den kunskapen i Marcuskräftans profil och organisation"

- Mathias VD Marcuskäftan AB


Allfisk kommer i ett initialt skede att bibehålla sin nuvarande profil men det kommer från och med den 1/8 vara möjligt att beställa och handla Marcuskräftans skaldjursortiment i butiken samt lägga beställning via hemsidan. Från och med den 31/12-2022 så kommer Allfisk att hålla stängt under några månader för att genomgå en större renovering i enlighet med Marcuskräftans grafiska profilering.

Grossistverksamheterna i respektive bolag kommer att fusioneras för att kunna erbjuda butiker och restauranger en bredare profil från hav och sjö. Fredrik som idag driver Allfisk i Linköping kommer tillträda som inköp/grossist ansvarig för Marcuskräftan.


"Detta är en affär vald med omsorg och vi på Allfisk är otroligt taggade för vad framtiden har att erbjuda nu när två stabila verksamheter slås samman!"

- Fredrik


Vi önskar alla kunder, leverantörer och samarbetspartners varmt välkomna till en starkare organisation som ser vördnadsfullt på framtiden. Vi ser fram emot att fortsätta bygga MarcusKräftans varumärke starkare på ert förtroende!

Följ oss i sociala medier!